1. Urter: GLOBAL-saksen passer ypperlig til å klippe friske urter, som basilikum, gressløk og timian. Et tips er å legge de i et glass eller i en liten bolle for å finklippe de i små biter.
2. Bacon: Noen ganger kan det være enklere å bruke saksen enn å ta frem kjøkkenkniven. Hvis du skal steke bacon, lage retter som Pasta Carbonara eller stekt torsk med sprøstekte baconbiter, så kan det lønne seg å finne frem kjøkkensaksen. På denne måten kan du enkelt klippe baconbiter i den størrelsen du ønsker, i tillegg til å fjerne uønsket svor.
3. Nøtteknekker: Et av GLOBAL-saksens skjulte talenter er at skaftets midtpunkt også kan brukes som nøtteknekker. Ved et enkelt, hardt trykk kan du åpne nøtteskallet direkte over skåler og salatfat, så kjernene er klare til bruk.
4. Kylling: Når du skal rense kyllingen er det enkelt å bruke GLOBAL-saksen til å klippe bort fett og trevler. I tillegg kan du bruke saksen hvis du skal dele opp en grillet kylling.
5. Tørket frukt: Hvis du ønsker å ha biter av tørket aprikos, fiken eller svisker over frokostblandingen, i salaten eller til baking kan du bare finne frem saksen – genialt til å klippe små biter av tørket frukt.
6. Emballasje: Det er ingen sak å få hull på matemballasjen når du har saksen tilgjengelig!
7. Lokk: Blir du plaget av at syltetøylokkene er vanskelig å åpne? Et av GLOBAL-saksens skjulte talenter ligger ytterst på saksens skaft. Her er tuppen på skaftet formet slik at du kan få tak på undersiden av lokket, og slippe luften inn så du enkelt kan skru av lokket.
8. Pizza: Noen ganger kan det være vel så enkelt å klippe seg gjennom pizzaen, enn å bruke et pizzahjul. I tillegg går det som en lek å klippe over pizzaskorpen med den solide GLOBAL-saksen.
9. Fisk: Når du skal sløye eller rense fisk er det alltid lurt å ha en saks tilgjengelig. Du kan blant annet bruke GLOBAL-saksen til å klippe over buken til fisken, så unngår du å bruke kniv hvor det er lett å skjære seg.
10. Baking: GLOBAL-saksen er genial å bruke når du baker mindre ting som peppekaker, marsipan eller hvetebakst. Når du skal rulle ut baksten og trenger å dele den i like små terninger, kan du effektivt bruke saksen til å klippe rett over og få lik størrelse på bitene.