Inspirasjon 

 

- GLOBAL er med på den gode matopplevelsen


Her har vi samlet mange inspirerende tips og hvordan du kan bruke GLOBAL sortimentet på kjøkkenet, både for tilberedning av mat og til borddekking. Den gode matopplevelsen starter allerede på kjøkkenet, og godt arbeidsverktøy er halve jobben!

Ti gode grunner til å ha en GLOBAL-saks på kjøkkenet!

 

Denne høsten lanserer GLOBAL en ny, sterk og skarp nyhet; GLOBAL kjøkkensaks. Til glede for matentusiasten og hobbykokken er kjøkkensaksen laget med samme, gode kvalitet som Global-knivene, i tillegg til at den har flere skjulte talenter. Den rustikke og industrielle designen er nesten for fin til å gjemme bort i kjøkkenskuffen, og heldigvis har saksen så mange funksjoner at den alltid kan ligge fremme og være tilgjengelig på kjøkkenet. Kanskje dette er den ultimate gaven til kokken som har alt?

Her har vi samlet 10 gode tips til hvordan du kan bruke saksen til matlagingen:  

1. Urter: GLOBAL-saksen passer ypperlig til å klippe friske urter, som basilikum, gressløk og timian. Et tips er å legge de i et glass eller i en liten bolle for å finklippe de i små biter.

2. Bacon: Noen ganger kan det være enklere å bruke saksen enn å ta frem kjøkkenkniven. Hvis du skal steke bacon, lage retter som Pasta Carbonara eller stekt torsk med sprøstekte baconbiter, så kan det lønne seg å finne frem kjøkkensaksen. På denne måten kan du enkelt klippe baconbiter i den størrelsen du ønsker, i tillegg til å fjerne uønsket svor.

3. Nøtteknekker: Et av GLOBAL-saksens skjulte talenter er at skaftets midtpunkt også kan brukes som nøtteknekker. Ved et enkelt, hardt trykk kan du åpne nøtteskallet direkte over skåler og salatfat, så kjernene er klare til bruk.

4. Kylling: Når du skal rense kyllingen er det enkelt å bruke GLOBAL-saksen til å klippe bort fett og trevler. I tillegg kan du bruke saksen hvis du skal dele opp en grillet kylling.

5. Tørket frukt: Hvis du ønsker å ha biter av tørket aprikos, fiken eller svisker over frokostblandingen, i salaten eller til baking kan du bare finne frem saksen – genialt til å klippe små biter av tørket frukt.

6. Emballasje: Det er ingen sak å få hull på matemballasjen når du har saksen tilgjengelig!

7. Lokk: Blir du plaget av at syltetøylokkene er vanskelig å åpne? Et av GLOBAL-saksens skjulte talenter ligger ytterst på saksens skaft. Her er tuppen på skaftet formet slik at du kan få tak på undersiden av lokket, og slippe luften inn så du enkelt kan skru av lokket.

8. Pizza: Noen ganger kan det være vel så enkelt å klippe seg gjennom pizzaen, enn å bruke et pizzahjul. I tillegg går det som en lek å klippe over pizzaskorpen med den solide GLOBAL-saksen.

9. Fisk: Når du skal sløye eller rense fisk er det alltid lurt å ha en saks tilgjengelig. Du kan blant annet bruke GLOBAL-saksen til å klippe over buken til fisken, så unngår du å bruke kniv hvor det er lett å skjære seg.

10. Baking: GLOBAL-saksen er genial å bruke når du baker mindre ting som peppekaker, marsipan eller hvetebakst. Når du skal rulle ut baksten og trenger å dele den i like små terninger, kan du effektivt bruke saksen til å klippe rett over og få lik størrelse på bitene.

Global, stilrent, køkken, køkkenknive, tilbehør, skarp, knive, Global NI, Sai, Global SAI, saks

Trines Matblogg

Kokkeknivene fra GLOBAL er foretrukket blant mange kokker og matentusiaster. En av disse er dyktige Trine Sandberg som står bak «Trines Matblogg» og bøkene «Trines mat». Gjennom flere år har Trine inspirert matglade nordmenn med sine kreative og smakfulle oppskrifter, og GLOBAL er gledelig med på den gode matopplevelsen.

 

GLOBAL - Favorittredskapene på kjøkkenet

For mange kokker er en god kniv noe av det viktigste å ha på kjøkkenet, og dette er hva Trine skriver om GLOBAL-knivene og hvorfor de er hennes favorittredskaper:

«Hva er ditt favorittredskap på kjøkkenet?» er det mange som spør meg om. Det kommer selvsagt an på hva jeg skal lage, men en god kniv kommer uansett høyt opp på listen. Hvilke kniver en foretrekker er veldig individuelt, har jeg erfart. For meg er det viktig at kniven er lett og slank, og at den er skarp og god å jobbe med selvsagt. Jeg har mine favoritter, og det er knivene fra GLOBAL.

Vil du lese mer om hvilke GLOBAL-kniver som er Trines favoritter? Da kan du ta en titt på bloggen hennes her, og samtidig få masse inspirasjon til gode oppskrifter!

Global, stilrent, køkken, køkkenknive, tilbehør, skarp, knive, Global NI, Sai, Global SAI,

Alle gode ting er tre

Global, stilrent, køkken, køkkenknive, tilbehør, skarp, knive, Global NI, Sai, Global SAI,

Universalskreller Global Inspirasjon 960X450 NO

 

Med GLOBAL sin nye universalskreller går matlagingen som en lek!

Universalskrelleren kommer med tre forskjellige blader; Flatt, bølget og julienne, og passer perfekt til alt det grønne kjøkkenet. Også universalskrelleren har ivaretatt GLOBAL sitt kjennemerke med knivskarpe blader, noe som er perfekt til kreative utskjæringer av blant annet salater, rispapirruller og strimlede grønnsaksnudler. Skrellerens bølgende blad skjærer grønnsaker tynt og riflet til wok og stir-fry, mens det flate klassiske bladet enkelt klargjør sesongens rotfrukter til vinterens mange ovnsretter og sunne supper.

Med utskiftbare blader har denne universalskrelleren en 3-i-1 funksjon, og kan klare alt fra gulrøtter til finrstrimlet julienne – en ypperlig følgesvenn på kjøkkenet!  Se flere av våre kjøkkenredskaper her

 

Hvilke kniver skal du velge?

 

Her har vi samlet 5 favoritter for en god start og som gjør at du kommer langt på kjøkkenet! 

Både kokker og amatørkokker har en solid knivsamling, men det er ikke alltid lett å vite hvilke kniver du skal velge. Her er noen stikkord som er lurt å merke seg når du skal investere i en god kniv: Balanse, grep, skarphet og råvarene du skal bruke den til. Vi i GLOBAL anbefaler deg å teste og holde i kniven før du kjøper den, siden høyden din og lengden på kniven er med på å avgjøre balansen når du bruker kniven. 

1. Kokkekniv: Kokkekniven er en arbeidshest på kjøkkenet. Den har et høyt blad som gir plass til å støtte med knokene for å få god kontroll over kniven.  Dette er en smidig allround kniv, som kan brukes til det meste på kjøkkenet, både til oppskjæring, hakking og kutting.

2. Fileteringskniv: Kjennetegnet til en fileteringskniv er at den kommer med et spisst, smalt og fleksibelt knivblad som gjør at den kommer helt inntil og rundt benet. Grepet er utstyrt med en stopp-funksjon slik at du får et godt grep om kniven. Fileteringskniven er ypperlig til klargjøring av fisk og kjøtt.

3. Grønnsakskniv: En god grønnsakskniv er alltid smart å ha på kjøkkenet! Grønnsaks- og urtekniver fra GLOBAL og GLOBAL SAI finnes i 6 forskjellige versjoner slik at du kan få ditt knivblad rett, buet eller krumt avhengig av hva du liker å jobbe med. Du kan velge mellom tourneringskniv, tomatkniv eller en universal grønnsakskniv.

4. Brødkniv: Det er få kniver som gjør samme nytten som en brødkniv, akkurat derfor er en god brødkniv essensielt å ha på kjøkkenet. Kniven skal være skarp og stødig, som enkelt skjærer gjennom både nystekte rundstykker og grovt, kompakt brød.

5. Liten kokkekniv: En liten kokkekniv er utstyrt med et kort blad, som gjør det lett å komme helt ned til råvarene du jobber med. Denne kniven gir god presisjon til både skjæring, hakking og kutting, og passer til det meste du jobber med på kjøkkenet.

Global, stilrent, køkken, køkkenknive, tilbehør, skarp, knive, Global NI, Sai, Global SAI,

Overrask gjestene med en frisk appetizer

 Appetizer Skje Global Inspirasjon 996X350 NO 

GLOBAL sin amuse-bouche skje er en smakfull nyhet, og passer ypperlig til å servere både salte og søte munnfuller til gjestene. 

 

GLOBAL har i årtier bygd bro mellom det profesjonelle kjøkkenet og den dedikerte amatørkokken, og er naturligvis også med på hjemmerestaurantens popularitet. Nye restauranter åpner over alt for tiden, men lysten til å spise ute har ikke gjort oss mette på gastronomiske hjemmeopplevelser.

En amuse-bouce skal stimulere appetitten før serveringen av den store menyen, friske opp ganen mellom rettene og inngår gjerne som en del av en desserttallerken. Inviter venner og familie hjem til deg, og overrask de med kreative anretninger og spennende smakseksplosjoner!

Les mer om produktet her

Tips: Dette er også den perfekte gaveideen til amatørkokken som har alt!

Vi inviterer høsten inn 

Med naturlige elementer og varme retter dekker vi et rustikt bord og inviterer høsten inn. Når de mørke og kalde kveldene kommer er det en perfekt anledning til å invitere kjente til bords og by på smakfulle høstretter. Lam og vilt står ofte på menyen, og GLOBAL biffbestikk er laget for å skjære lett gjennom alt fra saftige biffer og lammekarré, til harde grønnsaker.

Med samme ergonomiske design som de kjente kokkeknivene, er også biffkniven utformet med et sylskarpt blad som skjærer lett gjennom det som blir servert. Dekorer bordet med det du finner i naturen - sammen med sesongens råvarer så får du et rustikt og personlig høstbord!

Tips til å steke den perfekte biffen:

- La biffen ligge en halvtimes tid i romtemperatur før du steker den

- Bruk en blanding av olje og smør, og bruk gjerne en jernpanne til stekingen

- La pannen bli ordentlig varm og se at smøret er nøttebrunt før du legger biffen i

- Ikke stek for mye kjøtt samtidig, stek heller i flere omganger

- Stek biffen på sterk varme, når kjøttsaften begynner å piple ut på siden, snur du biffen og steker den frem til saften pipler på den andre siden

Bon Appetit!

Global, stilrent, køkken, køkkenknive, tilbehør, skarp, knive, Global NI, Sai, Global SAI,
VI BRUKER COOKIES X