GLOBAL De Valg Af Kniv De Tre Knive 300X406px

 

Valg av kniv til forskjellige oppgaver på kjøkkenet er ingen eksakt vitenskap. Kniven er en forlengelse av armen, og sammen vil dere lære av hverandre i oppgavene deres. Ved eksperimentering med nye råvarer og kjøkkener vil du oppleve stor glede, og kanskje et behov for nye kniver.

Knivsortimentet er bredt. Fra den allsidige kokkekniven til spesialiserte kniver for spesifikke formål. Det finnes over 30 forskjellige kniver i kolleksjonen, og ikke engang den største kjøkkenentusiasten har behov for alle sammen. På de neste sidene beskriver vi de mest essensielle knivene, som du vil klare de fleste oppgaver med, samt veilede deg i hvordan du velger den rette. Etterhvert som kjøkkenet ditt blir mer ambisiøst, vil du få større glede av å ha mer spesialiserte kniver.

De essentielle

Du kan komme langt på kjøkkenet med fire-fem forskjellige kniver. Det er disse vi kaller for de essensielle. Hvilke kniver dette gjelder, avhenger av dine matvaner og ambisjoner.

Find din essentielle kniv her

Specialisterne

Kniver som er skapt for mer spesifikke formål kaller vi spesialistene. På de neste sidene kan du finne inspirasjon til hvilken kniv som skal være den neste i knivsamlingen din.

Kniver til kjøtt

Den allsidige kokkekniven har sine begrensninger. Dette kommer fram når du jobber med ulike typer kjøtt. For å oppnå et nøyaktig resultat når du jobber med enten rått eller tilberedt kjøtt og skal skjære opp eller skille kjøtt fra bein, er det behov for kniver som er designet spesielt for å løse de ulike oppgavene.

GLOBAL Specialisterne 500X500px

Kniver til kjøtt

 

Kniver til fisk og skalldyr

Fiskens skinn, bein, hinner og delikate kjøtt stiller særlige krav til kniven du jobber med. Her er det viktig med et fleksibelt skjæreblad. I GLOBALs sortiment finner du kniver som egner seg til spesifikke formål når det er fisk på menyen.

GLOBAL Specialisterne Knive Til Fisk 550X550px

Kniver til fisk

 

Kniven til tomater

En tomatkniv kan naturligvis brukes til andre ting enn tomater, men har dette navnet fordi det faktisk er en krevende jobb for en kniv å skjære gjennom tomatskinnet. GLOBALs tomatkniv har et knivskarpt skjær med små tagger som gjør det mulig å skjære helt tynne, ensartede skiver i én bevegelse, uten at tomaten moses.

GLOBAL Specialisterne Kniven Til Tomat 550X550px

Kniven til tomater

 

Kniven til ost

Osteknivens skarpe egg i kombinasjon med de karakteristiske utstansingene på siden av bladet forhindrer at det skapes undertrykk når osten skal skjæres. Med GLOBALs ostekniv kan du skjære nøyaktig i skiver eller stykker uten at osten smuldrer eller setter seg fast i kniven. Kniven er utstyrt med spisser som gjør det lett å servere osten.

GLOBAL Specialisterne Kniven Til Ost 550X550px

Kniven til ost

 

 

Gode råd om valg av kniv

Det finnes mange variasjoner av de forskjellige knivene i GLOBALs knivsortiment. Det er flere aspekter du skal være oppmerksom på før du velger modell

Les mer her

VI BRUKER COOKIES X